• جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
  • 22 November 2024

  • جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
  • 22 November 2024
سکوت دولت در مقابل خواست فعالان صنایع دستی؛

پیمان سپاری ارزی صنایع دستی حذف شد؟

مدت‌هاست فعالان صنایع دستی خواهان حذف پیمان سپاری ارزی هستند. براساس قانون پیمان ارزی، آنها موظف هستند پس از صادرات هر محصول، ارز را به قیمت نیمایی برگردانید...

این درحالی که به گفته آنها  این قانون باید برای محصولاتی باشد که دولت روی آنها یارانه می‌دهد، نه کالاهایی که هیچ گونه یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند. سکوت دولت در مقابل خواست فعالان صنایع باعث شد، امروز صادرات فرش دستباف به اذعان فعالان این حوزه در وضعیت اسفباری قرار بگیرد.
به باور آنها اگر دولتمردان حمایت ویژه‌ای از تولید قالی و صنایع دستی به عمل نیاورند، صادرات فرش و صنایع دستی از بین خواهد رفت. آن هم در شرایطی که صنایع دستی ایران رقبای همچون کویت، لبنان، عراق، بحرین، اردن، عمان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سوریه دارد. در این بین عربستان جدی ترین رقیب ایران است.
این وضعیت در مورد فرش ایرانی نیز صحت دارد. به همین دلیل فعالان این حوزه خواهان رفع پیمان سپاری از صادرات فرش نیز هستند. چندی پیش ابوالفضل رجبیان، عضو شورای راهبردی فرش کشور  با تایید شرایط نامساعد صنعت فرش  گفت: صنعت تولید قالی وابستگی اندکی حتی در حد ناچیز به واردات دارد پس دولت با قدمی مثبت و برداشتن پیمان و تعهد ارزی از روی فرش و صنایع دستی، اجازه می‌دهد تا این محصول صادراتی جان تازه‌ای بگیرد.
به نقل از سایت اتاق ایران او افزود: فرش صادر شده باید در انبار بازار هدف نگهداری و سپس به بازار عرضه شود تا فروش برود بنابراین صادرکننده نمی‌تواند ارز آن را در زمان تعیین شده توسط دولت برگرداند. مهم‌ترین مسئله‌ای که در حال حاضر گریبان‌گیر صادرات فرش دستباف است، همین موضوع است که باید مورد توجه تصمیم‌گیران کشور قرار بگیرد.
حال بعد از مدت‌ها انتظار، عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست دولت وعده داد، مشکل پیمان‌سپاری ارزی فعالان صنایع دستی در جریان صادرات رفع می‌شود. او تاکید کرد: برای صنایع دستی هرگونه عوارض، مالیات و پیمان‌سپاری ارزی رفع می‌شود و راه صادرات تسهیل می‌شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/5993
اخبار مرتبط
نظرات شما